1. ΓΕΝΙΚΑ

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE  - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Αειφόρος Κατασκευή στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα μέσω της Ολοκληρωμένης Πολιτικής Προϊόντων, με τον διακριτικό τίτλο “SUSCON” διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο Διαγωνισμός Αειφόρου Κατασκευής Κτηρίου.

Σκοπός των Βραβείων αυτών είναι να δοθεί η δυνατότητα σε ελληνικούς οργανισμούς είτε του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού τομέα να αναδείξουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις στον τομέα των κατασκευών.

Το βραβείο αειφόρου κατασκευής κτηρίου θα απονεμηθεί στον οργανισμό που έχει συμμετάσχει στην κατασκευή (μελετητικό γραφείο ή κατασκευαστική εταιρεία, δημόσιος φορέας που εμπλέκεται στη μελέτη, επίβλεψη ή κατασκευή) ή που είναι τελικός χρήστης και διαχειρίζεται το φιλικότερο προς το περιβάλλον κτήριο στην Ελλάδα. Το κτήριο αυτό μπορεί να είναι υφιστάμενο ή νεοαναγειρόμενο και να εξυπηρετεί χρήσεις είτε του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα. Η κατασκευή θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες και τις συνθήκες άνεσης των χρηστών ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τη χρήση των φυσικών πόρων κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του (π.χ. εξόρυξη πρώτων υλών, κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση). Θα πρέπει να προωθεί τη χρήση αειφόρων υλικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, να ενθαρρύνει τις ασφαλείς πρακτικές κατασκευής και τις καινοτόμες τεχνολογίες, να ελαχιστοποιεί τα απόβλητα κατά τη φάση κατασκευής και το κόστος κατά τη φάση λειτουργίας και να εντάσσεται αρμονικά στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

 

2. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Οι προτάσεις υποβάλλονται δακτυλογραφημένες, σε 2 αντίγραφα και συνοδεύονται από CD-ROM, που θα περιλαμβάνει το έντυπο υποβολής της πρότασης και τα επισυναπτόμενα έγγραφα που είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή. 

Η υποβολή των προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους θα γίνεται είτε με απευθείας κατάθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Χημικών Μηχανικών, Μονάδα Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας) κατά τις εργάσιμες ημέρες, από 10:00 έως 15:00, είτε μέσω ταχυδρομείου, σημειώνοντας στο φάκελο τα ακόλουθα στοιχεία παραλήπτη:

 

Καθηγήτρια Μ. Λοϊζίδου
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Ηρώων Πολυτεχνείου 9, 15773, Ζωγράφου Αττική
Με την ένδειξη: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΗΡΙΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις παρέχονται από την κα Β. Μίσσα τηλ. 2102224208 εσωτερικό: 114, e-mail: vmissa@epta.gr και τον κο. Κ. Μουστάκα, τηλ. 2107723108, e-mail: konmoust@central.ntua.gr

 

3. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η παρούσα πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Ιουλίου 2008.